API call in Power Query m.b.v. een Bearer Token

🤖 Data geautomatiseerd binnenhalen zonder dat jij iets hoeft te doen. Geen saaie, wekelijkse copy&paste acties meer. Een keer instellen en KLAAR!

💡 Dit kan onder andere met behulp van API’s. Het binnenhalen van data heet een “API call doen”. Met behulp van Power Query, kun je een dergelijke API call doen. Wanneer je een API call doet moet je eerst bewijzen dat jij bent wie je zegt te zijn (authenticatie) en vervolgens moet je toegang krijgen tot de juiste data (autorisatie). Een van de manieren om dit te doen is met behulp van een zogeheten “bearer token”. Dit een soort wachtwoord waarmee authenticatie en autorisatie plaatsvindt. Deze bearer token wordt dan met behulp van een “header” met de API call meegestuurd. Een “header” is onderdeel van een API call en kan metadata zoals je bearer token met die API call meesturen.

👉 Dit kan er in de praktijk in Power Query als volgt uitzien:

let

   Source = Json.Document(Web.Contents(“https://lnkd.in/e3sAYgSv”, [Headers=[Authorization=”Bearer AJDFSAJIUHAWE32wd32DF “]]))

in

   Source

đź’Ş Als je dit eens wilt proberen (en je toevallig een fan bent van Lord of the Rings), is de onderstaande website wat voor jou. Hier kun je een bearer token aanvragen om bepaalde API calls te doen en het een en ander te testen.

https://the-one-api.dev/

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *