Slowly Changing Dimensions (SCD) type 3

🔍 Nog een oplossing om met veranderende gegevens in je Data Warehouse om te gaan: Slowly Changing Dimensions Type 3 ⏳

In de wereld van data-opslag komen we vaak voor de uitdaging te staan om gegevens bij te werken zonder het verleden te vergeten. Dat is waar Slowly Changing Dimensions (SCD) van pas komen, en vandaag wil ik SCD Type 3 in het zonnetje zetten.

📌 Eerst even terug naar SCD Type 2:

Bij Type 2 maken we nieuwe rijen voor elke wijziging in de gegevens. Het geeft ons een super gedetailleerd beeld van de geschiedenis, maar het kan de database behoorlijk opblazen, vooral als er veel veranderingen plaatsvinden.

💡 Waarom SCD Type 3 kan helpen:

SCD Type 3 vindt een balans. Het houdt één actuele rij en plakt wat oude informatie aan diezelfde rij. Er komen dus kolommen bij waarin informatie over het verleden te vinden is. Dit kan handig zijn wanneer er niet al te veel wijzigingen plaatsvinden in de betreffende beschrijvende informatie.

🚀 Tot slot:

SCD Type 3 is een slimme keuze als je een beetje van het oude wilt bewaren zonder te verdrinken in details. Type 2 is gedetailleerder, maar kan soms overweldigend zijn. Het hangt allemaal af van jouw specifieke behoeften en hoeveel data je hebt.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *