Power BI Dataflows van een werkruimte naar een andere werkruimte kopieren

Wil jij Power BI Dataflows overzetten van de ene naar de andere werkruimte?

Vaak is er noodzaak om op zijn minst een gescheiden ontwikkel- en productie-omgeving te hebben (en idealiter ook nog een acceptatie- en testomgeving). Wanneer je tenslotte iets aan het toevoegen bent in een Power BI Dataflow of rapport, wil je niet dat gebruikers het rapport niet kunnen gebruiken wanneer je een bug in je ontwikkelwerk tegen komt.

Je kunt dit in Power BI bewerkstelligen door aparte werkruimtes te hebben: werkruimtes voor ontwikkel- en testwerkzaamheden en een productiewerkruimte waar altijd een werkende versie op staat. Dit zodat gebruikers geen last hebben van nieuwe ontwikkelingen.

Wanneer je een Power BI Dataflow hebt ontwikkeld in je ontwikkelwerkruimte, en je deze wilt delen met gebruikers in de productiewerkruimte, kun je dit op verschillende manieren doen. Een manier is om de M query van de Dataflow uit de ontwikkelwerkruimte te kopieren, een nieuwe Dataflow aan te maken in de productie, en de M query in een lege query te plakken. Klaar is Kees.

Wanneer je echter meerdere Dataflows hebt die van een ontwikkelwerkruimte naar een productiewerkruimte gezet moeten worden, kan dit efficiƫnter.

Ik ben een leuk script tegengekomen waarbij je meerdere Dataflows van de ene werkruimte naar de andere kunt verplaatsen. Hieronder vind je de links.

Uitleg: https://data-marc.com/2020/12/02/update-move-dataflows-across-workspaces/

Script: https://github.com/marclelijveld/Power-BI-Automation/blob/master/PowerBI_MoveDataflows.ps1

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *