Sensitivity labels in Power BI 

Wil je de toegang tot geëxporteerde rapporten beveiligen? Een mogelijkheid om dergelijke geëxporteerde bestanden te beveiligen is het gebruik van Sensitivity Labels. Hiermee wordt de toegang tot de geëxporteerde bestanden voor ondersteunde bestandstypen zoals Excel, PDF en PowerPoint beveiligd. Wanneer je niet geautoriseerd bent en er wordt een geëxporteerd bestand met je gedeeld kun je dit bestand dan niet bekijken.  

Bedenk wel dat het toevoegen van Sensitivity Labels geen invloed heeft op toegang tot de data in het rapport zelf. Gebruik hiervoor rollen, Row- en Object Level security en Audiences in de Power BI Apps.  

Ook heeft dit slechts invloed op ondersteunde bestandstypen zoals de eerder genoemde. Bestanden met niet-ondersteunde bestandstypen trekken zich niets aan van de Sensitivity Labels en kunnen nadat ze gedeeld worden met iemand die niet de juiste autorisatie heeft desondanks ingezien worden.  

Ondanks de beperkingen kunnen Sensitivity Labels een waardevol stuk gereedschap zijn in je IT application controls-gereedschapskist.  

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *