Importeer lokale data naar SQL Server

Wil je data van bijvoorbeeld een lokale schijf naar SQL Server migreren?

Dit kan met behulp van de functie BULK INSERT, of Tasks > Import Data.

Bij BULK INSERT heb je verschillende opties. In de onderstaande screenshot wordt een INSERT gedaan op de tabel Staging.FactTransactions. Het pad waar het bestand staat wordt gebruikt bij de FROM statement. Vervolgens wordt in de WITH statement aangegeven hoe een volgende kolom, een nieuwe rij en de éérste rij herkend kunnen worden. Tenslotte wordt SQL server geïnstrueerd om de triggers die bestaan voor de tabel Staging.FactTransactions af te vuren. In een eerdere post heb ik uitgelegd wat triggers zijn, ik zal een link naar uitleg hierover delen in de comments.

Met behulp van de user interface in SQL Server Management Studio kun je ook een bestand van bijvoorbeeld je harde schijf inladen. Wanneer je met de rechtermuisknop op de database klikt > Tasks > Import Data, wordt je door een stappenplan heen geleid waarbij je data kunt importeren. Hierbij krijg je ook de optie om een SSIS package op te slaan, zodat je een dergelijke actie voortaan geautomatiseerd zou kunnen laten verlopen.

Zo zijn er legio opties om je data te laten landen op de plek waar het hoort te staan (Azure Data Factory, SSIS, SSDT, etc.).

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *